Špenátový quiche z piškotového těsta

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 koláč
Špenátový quiche z piškotového těsta Foto:
Špenátový quiche z piškotového těsta
Foto: La Buchta

V krásné kuchařce La Buchta najdete přes 60 receptů z jednoho jednoduchého piškotového těsta. Kromě dortů, koláčů, muffinů nebo cukroví můžete připravit i několik slaných dobrot – například tento netypický quiche se špenátem a parmazánem.

Článek

Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu Foto:

23 báječných receptů na quiche a slané koláče

Původem francouzské slané koláče jsou oblíbené nejen ve své domovině. Ideální jídlo na večírek, dětské párty nebo na piknik má mnoho variant, s kterými se dá úspěšně...

 

Suroviny
Těsto:
1 velké nebo 2 malá vejce
máslo 100 g
polotučné mléko 75 ml
kypřicí prášek (nejlépe bezfosfátový) 1 lžička
malá špetka soli
Náplň:
vejce 6 ks
čerstvý listový špenát 100 g
jemně nastrouhaný parmazán 50 g
sůl a čerstvě namletý pepř podle chuti
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.

2

Vlijte ho do vymazané koláčové formy o průměru 22 cm a pečte asi 20 minut, až těsto trochu vyběhne a zezlátne.

3

Na náplň si prošlehejte vejce s parmazánem, vmíchejte listy špenátu a přidejte sůl a pepř podle chuti. Upečený korpus zalijte náplní, vraťte do trouby a pečte dalších 15 až 20 minut, dokud nápň nezezlátne.

Kuchařka La Buchta – Cesta z jednoho těsta

La Buchta Foto:

Krásná nová kuchařka je výsledkem spolupráce tří kolegů a přátel, food stylistky Petry Frýdlové, designéra Vennyho Hladika a fotografky Johany Pošové.

Společně vytvořili už bezpočet projektů pro různé kulinární časopisy, ale koncept La Buchta je jejich prvním vlastním dílem, v němž se zcela odráží jejich estetické cítění a především snaha dokázat i těm, kdo nikdy nepekli, jak snadné to může být. Jako důkaz si zvolili jednoduché těsto, nejčastěji zvané piškotové, a dovedli ho k naprosté dokonalosti. Pomocí nejrůznějších náplní, obměn a drobných triků pak vytvořili více než 60 receptů, které uchvacují jak svou jednoduchostí, tak elegancí a krásou.

Design knihy, oproštěný od všech kudrlinek, pak podává pomocnou ruku nezkušeným i při vytváření vzhledu jednoduchých, ale zajímavých a pokaždé jiných moučníků, mezi nimiž najdete i několik slaných kousků.

Vydalo nakladatelství Smart Press.

Videa

reklama

reklama