Špenátový quiche se šunkou a vejci

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 koláč
Špenátový quiche se šunkou a vejci  Foto:
Špenátový quiche se šunkou a vejci
Foto: Quiche a koláče

Díky listovému těstu nedá quiche moc práce. K tomu se výborně hodí pikantní mrkvový salát se zálivkou z olivového oleje a s čerstvou chilli papričkou.

Další recepty na slané koláče najdete zde:

Článek

Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu Foto:

23 báječných receptů na quiche a slané koláče

Původem francouzské slané koláče jsou oblíbené nejen ve své domovině. Ideální jídlo na večírek, dětské párty nebo na piknik má mnoho variant, s kterými se dá úspěšně...
Suroviny
listové těsto mražené 4 pláty
čerstvý špenát 1,2 kg
šunka Serrano (nebo jiná sušená šunka) 12 plátků
tvaroh (20%) 500 g
krupice 2 lžíce
vejce 6 ks
undefined 4 stroužky
čerstvá majoránka 1 svazek
sůl a čerstvě namletý pepř
strouhanka 2 lžíce
Navíc:
mouka na pracovní plochu
Postup
1

Troubu rozehřejte na 180 °C. Formu vytřete máslem. Listové těsto nechte povolit. Na pracovní ploše poprášené moukou ho lehce rozválejte a plátem vyložte formu. Do dalšího použití ji dejte do chladna.

2

Přeberte špenát, očistěte a důkladně propláchněte. Mokrý špenát dejte do hrnce, zahřejte a při míchání nechte změknout. Pak špenát přendejte do síta a nechte okapat. Na pánvi bez tuku opražte plátky šunky a nechte vychladnout.

3

Tvaroh smíchejte s krupicí a 2 vejci. Oloupejte česnek a prolisujte, vmíchejte do tvarohu. Opláchněte a osušte majoránku, otrhejte lístky a rovněž přimíchejte.

4

Změklý špenát dobře vymačkejte, nasekejte a spojte tvarohem. Směs dochuťte solí a pepřem.

5

Těsto posypejte strouhankou, navrch položte plátky šunky, přidejte tvarohovou směs a uhlaďte. Lžící vytvořte 4 důlky a opatrně do nich rozklepněte zbývající vejce.

6

Pečte na prostředním stupni přibližně 45 minut. Pokud by povrch rychle hnědnul, quiche zakryjte alobalem.

PRIMA TIP: POKUD NAHRADÍTE 4 CELÁ VEJCE 20 KŘEPELČÍMI, NAPROSTO SVÉ HOSTY OHROMÍTE.

Špenátový quiche se šunkou a vejci  Foto: Špenátový quiche se šunkou a vejci; foto: Quiche a koláče

Quiche a koláče Foto:

QUICHE A KOLÁČE

Svět sladkých i slaných koláčů z křupavého těsta ve francouzském stylu, přetékajících šťavnatými náplněmi, představuje skutečný gastronomický ráj. V této knížce najdete zaručené recepty od klasických po inovativní.

Elegantní quiche a spol. patří do výbavy každého zkušeného gastronoma, ale dají se snadno a lehce zvládnout, jak dokazuje tato sympatická knížka, která by neměla ve vaší knihovničce chybět.

Vydalo nakladatelství Ikar

Uložit

Videa

reklama

reklama