Špenátové pesto

Doba přípravy:
Špenátové pesto  Foto:
Špenátové pesto
Foto: Kate´s Cuisine

Nejznámější je pesto z bazalky, ale i další zelené bylinky a zelenina mohou sloužit k přípravě pesta. Určitě vyzkoušejte toto z čerstvého listového špenátu, je prostě skvělé! Hodí se samozřejmě na těstoviny, ale můžete ho mazat třeba na bruschetty nebo přidat lžíci do pomazánky či zeleninové polévky

Suroviny
čerstvý listový špenát 125 g
piniové oříšky nebo loupané mandle 45 g
sýr – parmazán, Grana Padano nebo Gran Moravia 80 g
česnek 1 stroužek
sůl
Postup
1

Oloupejte si stroužek česneku, oříšky mixérem rozsekejte najemno a nastrouhejte na jemné straně struhadla sýr.

2

Do úzké nádoby (nejlépe té, která je součástí tyčového mixéru) dejte polovinu omytých špenátových listů, zalijte je 50 g oleje a pomocí tyčového mixéru je rozmixujte na kaši. To samé udělejte s druhou polovinou omytých špenátových listů a 50 g olivového oleje.

3

Špenátovou kaši dejte do mísy, přimíchejte rozdrcené oříšky, nastrouhaný sýr a utřený nebo prolisovaný česnek a přilijte zbývajících 50 g oleje. Vše důkladně promíchejte a podle chuti dosolte.

4

Pesto můžete použít do těstovin, do rizota, na bagetku nebo jen tak k masu.

Špenátové pesto  Foto:

Špenátové pesto  Foto:

Špenátové pesto  Foto:

Špenátové pesto, foto: Kate´s Cuisine

Kate´s Cuisine Foto:

V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.

Videa

reklama

reklama