Špenátová roláda s uzeným lososem

Doba přípravy:
Počet porcí: 10–12
Špenátová roláda s uzeným lososem Foto:
Špenátová roláda s uzeným lososem
Foto: archiv Gurmet

Losos a špenát je klasika, která bude jistě chutnat všem. Roládu můžete ale naplnit podle vlastní chuti. Do náplně přidejte oblíbené bylinky nebo kapary či sušená rajčata.

Suroviny
čerstvý špenát 400 g
vejce 4 ks
smetanový jogurt 2 lžíce
hladká mouka 4 lžíce
prášek do pečiva 1 lžička
sůl
Náplň:
polotučný tvaroh 250 g
medová hořčice 1 lžíce
sůl
plátky uzeného lososa 100–200 g
Postup
1

Troubu rozehřejte na 180 °C. Ze špenátu odkrojte kořínky, listy dobře operte v několika miskách s vodou a na závěr je ještě opláchněte pod tekoucí vodou. Přendejte je do cedníku a prolijte vroucí vodou. Budete tak muset učinit v několika dávkách. Spařený špenát ještě prolijte ledovou vodou, aby zůstal pěkně zelený. Listy dobře vyždímejte a nasekejte.

2

Žloutky promíchejte s jogurtem, přimíchejte nasekaný špenát a poté mouku promíchanou s práškem do pečiva a solí. Ušlehejte pevný sníh z bílků a lehce ho vmíchejte do špenátové směsi. Plech vyložte pečicím papírem, špachtlí na něj rozetřete těsto a pečte v troubě asi 15 minut, dokud nezačne na povrchu zlátnout. Papír s upečeným plátem těsta stáhněte z plechu, na jeho povrch položte další arch pečicího papíru a obraťte. Z těsta sloupněte papír, na kterém se peklo, a nechte plát trochu vychladnout.

3

NÁPLŇ: Tvaroh, pomazánkové máslo a hořčici promíchejte v misce, podle chuti osolte.

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama