Špekáčky na pivu

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Špekáčky na pivu  Foto:
Špekáčky na pivu
Foto: archiv Pražské řeznictví

Na špekáčky na pivu nemusíte chodit do hospody. Beztak nemáte jistotu, že k jejich přípravě použili kvalitní uzeninu, kterou seženete ve vašem oblíbeném řeznictví.

Buřty nejsou slangový výraz pro špekáčky. Špekáčky se nacházejí na seznamu zaručených tradičních specialit, jejichž receptura je pod ochranou EU. Na tento seznam se špekáčky dostaly díky svým jedinečným vlastnostem, které nemusíte obdivovat jen v lesku praskajícího ohýnku. Stejně dobře jim to sluší v pekáči s báječnou omáčkou z rajčat a černého piva!

Suroviny
kvalitní špekáčky 4 ks
cibule 1 ks
loupaná krájená rajčata 1 plechovka (400 g)
med 1 lžíce
černé pivo 200 ml
čerstvý nebo sušený tymián 1 snítka nebo 1/2 lžičky
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Špekáčky oloupejte a našikmo překrojte napůl.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte na slabá půlkolečka.

3

Špekáčky vložte do pekáčku, zasypte cibulí, přidejte rajčata, med, pivo, tymián, sůl a pepř. Promíchejte a vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C. Pečte asi 45 minut, dokud cibule nezměkne. Během pečení promíchávejte.

4

Podávejte s chlebem.

Špekáčky na pivu  Foto: Špekáčky na pivu; foto: archiv Pražské řeznictví

Otestujte i další libové recepty z uzenin!

Článek

Špekáčky na černém pivu Foto:

22 neodolatelných jídel s uzeninami. Je libo klobásku, špekáček nebo párek?

Možná mají ne příliš dobrou pověst, ale ruku na srdce, dobrá uzenina je prostě skvělá. A pokud sáhnete po kvalitním výrobku, který je připraven z dobrého masa a prošel...
Videa

reklama

reklama