Špekáčky na leču s pivem

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–6
Špekáčky na leču s pivem Foto:
Špekáčky na leču s pivem
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Teď už si opékání nad ohněm příliš neužijeme – když je na ně chuť, nezbývá tedy nic jiného, než je zpracovat jinak. Většinou to vyřeší buřtguláš. Můžete je ale také naložit do marinády nebo připravit na leču s černým pivem! ;)

Článek

Špekáčky na černém pivu Foto:

22 neodolatelných jídel s uzeninami. Je libo klobásku, špekáček nebo párek?

Možná mají ne příliš dobrou pověst, ale ruku na srdce, dobrá uzenina je prostě skvělá. A pokud sáhnete po kvalitním výrobku, který je připraven z dobrého masa a prošel...
Suroviny
kvalitní špekáčky (např. i tmavé čertovské) 6 ks
rajčata 5 ks
bílé papriky 3 ks
cibule, střední 4 ks
česnek 3 stroužky
tymián nebo saturejka pár snítek
kečup cca 200 ml
worcester 1 lžíce
černé pivo 300 ml
sůl, pepř
Postup
1

Zeleninu pokrájejte na kousky, cibuli na měsíčky.

2

Špekáčky z jedné strany prořízněte a mezery naplňte cibulí.

3

Zbylou cibuli vložte do pekáčku, přilijte olej a orestujte.

4

Poté přidejte zeleninu, bylinky, osolte, přelijte kečupem, pivem, vmíchejte sójovku s worcesterem a nechte probublávat asi 10 minut.

5

Na směs vyskládejte špekáčky zářezy nahoru a vložte zakryté do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách odkryjte, špekáčky šťávou přelijte a dopečte.

Špekáčky na leču s pivem 2 Foto: Špekáčky na leču s pivem; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

Videa

reklama

reklama