Špekáčky na černém pivu

Doba přípravy:
Počet porcí: 5 ks
Špekáčky na černém pivu Foto:
Špekáčky na černém pivu
Foto: Coolinářka

Není nad dobrý, kvalitní a voňavý špekáček. Ještě než bude ideální počasí na večerní táborák, zkuste tento recept. Pokud navíc použijete uvedenou chilli papričku, rozhodně nebudete litovat!

Suroviny
kvalitní špekáčky 5 ks
malá červená cibule 1 ks
malá světlá cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
chilli paprička (volitelné) 1 ks
malá plechovka sekaných rajčat 1/2 plechovky
černé pivo cca 250 ml
Postup
1

Špekáčky podélně rozřízněte a řez vymažte hořčicí.

2

Každý špekáček naplňte na měsíčky nakrájenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem.

3

Přidejte anglickou slaninu a buřty vyskládejte do pekáče nebo zapékací mísy.

4

Špekáčky zalijte sekanými rajčaty, černým pivem a vše posypejte nakrájenou chilli papričkou.

5

Dejte péct na 180 °C zakryté alobalem na cca 15 minut, následně pak bez alobalu na dalších 10 minut. Podávejte s čerstvým chlebem.

Špekáčky na černém pivu 2 Foto: Špekáčky na černém pivu; foto: Coolinářka.cz

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama