Španělský ptáček

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Španělský ptáček Foto:
Španělský ptáček
Foto: Slepičárna blog

V 50. letech 20. století přišel na scénu hovězí závitek s náplní takovou, jakou ji známe dnes – pěkně s buřtem, kyselou okurkou a vajíčkem. S čím si ho dáváte vy? :)

Článek

Špekáčky na černém pivu Foto:

22 neodolatelných jídel s uzeninami. Je libo klobásku, špekáček nebo párek?

Možná mají ne příliš dobrou pověst, ale ruku na srdce, dobrá uzenina je prostě skvělá. A pokud sáhnete po kvalitním výrobku, který je připraven z dobrého masa a prošel...
Suroviny
hovězí roštěnec 800 g
sůl, pepř
plnotučná hořčice 2 lžíce
buřty 4 ks
vejce 4 ks
špek 60 g
velká cibule 2 ks
sádlo 2 lžíce
hovězí vývar 600 ml
Postup
1

Maso nakrájejte na asi 200gramové plátky. Jemně je naklepejte, osolte a opepřete.

2

Namažte je z jedné strany slabší vrstvou hořčice, vychází to asi 1 lžíce na plátek. Na každý kousek masa dejte 1/4 podélně nakrojeného buřtu, 1/4 vejce uvařeného natvrdo, 1/4 nakládané okurky, klínek špeku a měsíček cibule.

3

To celé zamotejte, svažte režnou nití, není potřeba nijak úhledně. Rolády zprudka orestujte na sádle, tak, aby se zatáhly, a přendejte je do pekáčku.

4

Na výpeku orestujte dozlatova zbytek nadrobno nakrájeného špeku a nasekanou cibuli. Pak přidejte zbylé, na malé kostičky nakrájené buřty, okurky a vejce.

5

Vše přendejte k masu do pekáčku, přidejte 2 lžíce hořčice, osolte a opepřete. Podlijte vývarem a pečte přiklopené v předehřáté troubě při 180 °C asi 2 hodiny.

6

Podle potřeby občas podlijte vývarem. Po upečení ještě dochuťte solí a pepřem. Podávejte buď s rýží, nebo ještě lépe s houskovým knedlíkem.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

Videa

reklama

reklama