Španělské kuře s fazolemi z jedné pánve

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Španělské kuře s fazolemi z jedné pánve Foto:
Španělské kuře s fazolemi z jedné pánve
Foto: isifa.com

Jídla z jednoho hrnce nebo pánve jsou prostě skvělá. Nejenže nezašpiníte hromadu nádobí, ale chutě surovin se spolu krásně propojí a výsledek je často ohromující. Jako třeba u této pánve plné středomořských chutí!

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
kuřecí stehna s kůží 4 ks
klobása chorizo 1 ks
cibule 1 ks
červená paprika zbavená semínek a nakrájená na silné plátky 1 ks
oloupaný a nasekaný česnek 1 stroužek
červené pesto (nebo pasta ze sušených rajčat) 1 lžíce
odkapané a propláchnuté bílé fazole (210 g) 1 plechovka
horký drůbeží vývar 300 ml
pár větviček tymiánu
uzená paprika 1 lžička
Postup
1

Na hlubší pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Vložte do něj 4 kuřecí stehna (cca 600 g) kůží dolů, sloupnutou a na kolečka nakrájenou klobásu a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli.

2

Kuřecí stehna opékejte asi 5 minut bez obracení, aby kůže zhnědla, ale míchejte cibuli a klobásu.

3

Obraťte kuře a přidejte nakrájenou papriku, nasekaný česnek, lžíci pesta, okapané fazole a tymián. Vše zalijte vyývarem.

4

Poprašte kuřata 1 lžičkou uzené papriky. Vše uveďte do varu a nechte asi 25 minut pobublávat, dokud nejsou kuřata měkká. Podávejte s pečivem.

5

Prima tip: Přidejte pár zelených oliv a dosáhnete ještě více středomořské chutě.

Španělské kuře s fazolemi z jedné pánve Foto: isifa.com

Španělské kuře s fazolemi z jedné pánve. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama