Španělské kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Španělské kuře Foto:
Španělské kuře
Foto: All

Pokud milujete olivy i fazole, tento recept je pro vás jako dělaný! Skvěle se k němu hodí rýže nebo třeba těstoviny, takže si vybere určitě každý.

Suroviny
Omáčka:
olivový olej 1 lžíce
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
mrkev 1 ks
čerstvý tymián 2–3 snítky
konzervovaná krájená rajčata 400 g
červený vinný ocet 1 lžíce
sůl a pepř na dochucení
Kuře:
olivový olej 1 lžíce
kuřecí stehna s kostí 8 ks
španělská uzená paprika 1 lžička
červená paprika 1/2 ks
konzervované bílé máslové fazole 1 a 1/2 hrnku
zelené olivy bez pecky 1/2 hrnku
petržel plocholistá 2–3 snítky
sůl a pepř
Postup
1

Na pánvi rozehřejte olivový olej. Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky a restujte na slabém plameni asi 5 minut.

2

Přidejte nadrobno nakrájenou chilli papričku, mrkev nakrájenou na kostky a tymián (jen lístky). Vařte dalších 5 minut.

3

Přilijte konzervovaná krájená rajčata, ocet a ochuťte špetkou soli a pepře. Plamen zesilte a přiveďte omáčku k varu: jakmile se tak stane, opět plamen zeslabte na nejnižší a nechejte omáčku mírně probublávat asi 10 minut (dokud nezhoustne).

4

Až bude dostatečně hustá, sundejte pánev z plotny, vlijte omáčku do mixéru, rozmixujte ji dohladka a dejte stranou.

5

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna posypejte uzenou paprikou a solí z obou stran a lehce je na pánvi vhodné do trouby osmahněte (dozlatova, ale nesmí být úplně propečená). Dělejte je po částech a až budou všechna hotová, slijte olej z pánve.

6

Do té samé pánve nalijte připravenou omáčku, naskládejte do ní kuřecí stehna a zasypejte je bílými fazolemi, olivami a pokrájenou červenou paprikou.

7

Pečte odkryté přibližně 35 až 40 minut. Nakonec vše posypejte nasekanou petrželí.

Španělské kuře 2 Foto:

Španělské kuře, foto: vikalinka.com

Videa

reklama

reklama