Španělská varianta na šunku s vejci

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Španělská varianta na šunku s vejci Foto:
Španělská varianta na šunku s vejci
Foto: Vlado Kníž

Tuto lahůdku si připravíte raz dva díky vašemu oblíbenému šéfovi! Máme pro vás kromě klasického receptu i video. A věřte, že si opravdu pochutnáte!

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
španělská šunka
brambory ratté
kachní sádlo
šafrán
petrželka
sůl
Postup
1

V kastrůlku rozehřejte kachní sádlo a vložte do něj brambory nakrájené na soudky. Stáhněte na nízkou teplotu a nechte konfitovat.

2

V dalším kastrůlku přiveďte k varu vývar a přidejte do něj špetku šafránu. Do vývaru pak přendejte konfitované brambory a nechte nasát.

3

Na pánev dejte pár lžic vypečeného kachního sádla z kastrolu a připravte na ní volská oka. Osolte a opepřete a přidejte rozpůlená cherry rajčata.

4

Na talíř nandejte brambory, na ně položte volská oka a navrch šunku. Ozdobte orestovanými cherry rajčátky a snítkou petrželky pokapanou olivovým olejem. Na závěr polijte šafránovou šťávou a podávejte.

Španělská varianta na šunku s vejci Foto:

Španělská varianta na šunku s vejci Foto: Španělská varianta na šunku s vejci, foto: Vlado Kníž

Vaříte rádi podle videa? Není problém, máme pro vás jedno přímo od šéfa:

Videa

reklama

reklama