Španělská fazolová polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Španělská fazolová polévka Foto:
Španělská fazolová polévka
Foto: isifa.com

Fantastickou chuť, vůni i barvu dodá této polévce uzená paprika a klobáska chorizo. Určitě jí uvařte pořádný hrnec, jeden talíř vám stačit nebude :) Navíc se hodí i k zamrazení, takže ji můžete mít vždy po ruce.

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
červená cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
uzená paprika 2 lžičky
sekaná rajčata 2 konzervy
kuřecí vývar 1 litr
chorizo klobása 2 nožičky
hladkolistá petržel 1 hrst
bílé fazole 1 konzerva
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

V hrnci rozehřejte olivový olej a pomalu na něm osmahněte dozlatova nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, chilli papričku a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidejte uzenou papriku, promíchejte, aby se rozvoněla, a zalijte rajčaty a vývarem. Nechte povařit asi 15 minut.

2

Přidejte nakrájené klobásky a slité fazole a vařte další 3 minuty. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec zasypte nasekanou petrželí.

3

Servírujte horké s dobrým pečivem.

Článek

Chorizo

Typická španělská klobása je známá jako nepostradatelná součást tapas. Umí toho ale mnohem víc. Její kouřovou chuť oceníte při přípravě předkrmů, polévek, hlavních jídel i ...
Videa

reklama

reklama

\n