Spaghetti s mušlemi vongole

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Spaghetti s mušlemi vongole Foto:
Spaghetti s mušlemi vongole
Foto: Hermína / Prima

Máte rádi italskou kuchyni? Pak musíte rozhodně vyzkoušet tenhle šéfův recept. Pár dobrých ingrediencí – a budete si připadat jako ve slunné Itálii.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 6. dílu s tématem TĚSTOVINY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
česnek 2 stroužky
feferonka
mušle vongole 400 g
bílé víno
sůl
petrželka
Postup
1

Ve vroucí osolené vodě uvařte špagety do podoby al dente.

2

V pánvi na olivovém oleji orestujte na plátky nakrájené dva stroužky česneku a kousek nasekané feferonky. Jakmile česnek chytí mírnou barvu, vhoďte do pánve mušle vongole, zalijte bílým vínem a přikryjte pokličkou. Mušle se po chvilce otevřou, ty, které zůstanou zavřené, vyhoďte. Do pánve přidejte nakrájená cherry rajčátka. Mušle vyndejte do mísy, aby se nepřevařily, a nechte svařit omáčku asi na polovinu. Pak omáčku zjemněte kouskem másla. Přimíchejte uvařené těstoviny, vraťte do pánve i mušle a přidejte velkou dávku nasekané petržele.

3

Těstoviny servírujte ve velké míse takzvaným rodinným stylem.

Spaghetti s mušlemi vongole Foto:

Spaghetti s mušlemi vongole                                                                                     Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama