Spaghetti Carbonara

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Spaghetti Carbonara  Foto:
Spaghetti Carbonara
Foto: archiv Rummo těstoviny

K přípravě tradičních "uhlířských" těstovin nepotřebujete mnoho ingrediencí. A přesto je výsledkem velmi uspokojivý pokrm s výtečnou chutí i konzistencí. Zkuste nepoužívat náhražky a zaručeně si pochutnáte :)

Suroviny
Rummo Spaghetti 500 g
uzená pancetta (Pancetta affumicata) 3 plátky
vejce 3 ks
parmazán 60 g
italský extra panenský olivový olej (např. Monini) 3 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Na rozpálené pánvi na olivovém oleji osmahněte pancettu dohněda.

2

V míse vidličkou rozšlehejte vejce, přidejte to nich nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.

3

Mezitím uvařte v osolené vodě těstoviny dle návodu, slijte.

4

Promíchejte se slaninou a následně se směsí vajec, parmazánu a koření, až vznikne krémová omáčka.V případě potřeby můžete přilít trochu vody z těstovin. Podávejte horké.

Další skvělé recepty z těstovin najdete v našem speciálu:

Videa

reklama

reklama