Spaghetti aglio olio e peperoncino

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino  Foto:
Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino
Foto: Italská pasta nejen těstoviny

Špagety s česnekem, olivovým olejem a chilli jsou nejznámější labužníkův fast-food: jídlo, na kterém si můžete pochutnat v jakékoli denní době, když vás honí mlsná, tak klidně i o půlnoci. Pokud chcete, můžete pro výraznější chuť přidat ančovičky.

Příprava tohoto skvělého jídla je opravdu jednoduchá! Přesvědčte se v našem videoreceptu:

Suroviny
sušené špagety 450 g
Omáčka:
česnek, oloupaný a nadrobno nakrájený 6 stroužků
čerstvá červená chilli paprička, nakrájená 1 ks
ančovičkové filety v oleji (nemusí být) 4 ks
Postup
1

Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente, trvá to přibližně 5–6 minut.

2

Mezitím ve velké pánvi ohřejte olej a jemně v něm osmažte chilli a česnek. Pozor, nesmí se připálit! Nyní můžete také přidat ančovičky a nechat je v oleji rozpustit. Omáčka bude hotová za necelých 5 minut.

3

Uvařené těstoviny vyndejte z vody pomocí kleštiček, vložte do omáčky a promíchejte. Není nutné přidávat sýr ani bylinky, ale pokud jinak nedáte, klidně použijte strouhaný parmazán a nasekanou hladkolistou petržel.

Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino  Foto:

Spaghetti aglio olio e peperoncino, foto: Italská pasta – nejen těstoviny

Italská pasta nejen těstoviny Foto:

Italská pasta – nejen těstoviny

Antonio Carluccio

Na začátku tento guru italské kuchyně čtenáře seznámí s různými druhy těstovin a vysvětlí, jak k nim vybrat správnou omáčku. Přípravu čerstvých těstovin naučí krok za krokem.

Představí variace na oblíbenou klasiku, vynikající regionální speciality a vše, co potřebuje kuchař, aby z těstovin vykouzlil dokonalý pokrm.

Na závěr v knize představí i nezvyklé chuťovky a dezerty z těstovin.

Vydalo nakladatelství IKAR

Videa

reklama

reklama