Špagety se sušenými rajčaty, kapary a olivami

Počet porcí: 4
Špagety se sušenými rajčaty, kapary a olivami Foto:
Špagety se sušenými rajčaty, kapary a olivami
Foto: S Italem v kuchyni II.

Za 10 minut s námi zvládnete uvařit báječné teplé jídlo původem z jižní Itálie. Parmezán býval vždy pro hospodyně nákladný, a tak přišly na „chudý parmezán“! V deseti minutách tedy i příjemně ušetříte a na chuti to nebude znát.

Suroviny
špagety 400 g
sušená rajčata 200 g
olivy (zelené nebo černé dle vaší chuti) 120 g
kapary 80 g
bílé víno 1 dl
česnek 1 stroužek
strouhanka 4 lžíce
nasekaná petrželka 1 hrst
sůl 1 špetka
Postup
1

Do hrnce s vařící vodou a mořskou solí ponořte špagety, promíchejte je a nechte vařit, aby byly pěkně al dente – na skus. Na prkénku stiskněte dlaní neoloupaný stroužek česneku, abyste probudili jeho chuť, a pak jej oloupejte. Vhoďte ho na rozpálenou pánvičku s panenským olivovým olejem a orestujte, poté přidejte pokrájená sušená rajčata, olivy a kapary.

2

Na pánvičku dejte trochu vody ze scezených špaget a vše zalijte bílým vínem. Až se alkohol odpaří, promíchejte restovanou zeleninu s nasekanou petrželkou. Na druhé pánvičce na sucho opražte jemnou strouhanku, nastrouhanou ze zbylého pečiva, které určitě máte doma. Až tento „parmezán chudých“ dostane barvu karamelu, odstavte jej z ohně.

3

Uvařené špagety smíchejte s restovanou zeleninou a vše důkladně promíchejte, aby se chutě krásně spojily. Porce na talíři servírujte posypané křupavou strouhankou!

Špagety se sušenými rajčaty, kapary a olivami Foto: S Italem v kuchyni II.

Špagety se sušenými rajčaty, kapary a olivami. Foto: S Italem v kuchyni II.

S Italem v kuchyni II.

S Italem v kuchyni II.

S Italem... v kuchařce! Jedinečné setkání s oblíbeným kuchařem Emanuelem Ridi, které vám přinese jen to dobré na každý den.

Čeká vás přes 70 vybraných italských receptů, doplněných o šťavnaté fotografie jídel a četné snímky z natáčení pro pohodu u vašeho rodinného krbu i plotny.

 

 

Videa

reklama

reklama