Špagety s rajčatovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–3
Špagety s rajčatovou omáčkou Foto:
Špagety s rajčatovou omáčkou
Foto: All

Kombinace špaget a rajčat nikdy neomrzí. Využijte poslední čerstvá chutná rajčata ze zahrádky a udělejte si rychlý oběd. Provoní vám celou kuchyň a rozhodně si královsky pochutnáte!

Suroviny
špagety 225 g
cibule 1/2 ks
česnek 8 stroužků
olivový olej 3 lžíce
bílé víno 3 lžíce
sůl 1 lžička + na osolení vody
čerstvé lístky bazalky 9 ks
nastrouhaný parmazán
Postup
1

Vodu v hrnci osolte a přiveďte k varu. Až se bude vařit, přisypejte špagety a uvařte je al dente.

2

Mezitím si připravte omáčku. Cibuli, česnek i rajčata pokrájejte a na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a asi 2 minuty restujte dosklovata. Následně snižte teplotu, přisypejte česnek a restujte ho dozlatova.

3

Nakonec přidejte pokrájená rajčata i se šťávou a semínky. Teplotu trochu zvyšte a přilijte bílé víno. Přiveďte k varu a vařte asi 5 minut, dokud nebudou rajčata měkká a nevytvoří se hustá omáčka.

4

Omáčku dochuťte solí, pepřem a nechejte ji hřát na nejnižším stupni. Uvařené špagety sceďte, přidejte k omáčce a chvíli společně povařte.

5

Posypejte natrhanými čerstvými lístky bazalky a nastrouhaným parmazánem.

Špagety s rajčatovou omáčkou 2 Foto:

Špagety s rajčatovou omáčkou 3 Foto:

Špagety s rajčatovou omáčkou, foto: feastingathome.com

Videa

reklama

reklama