Špagety s pečeným česnekem a citronem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Špagety s pečeným česnekem a citronem  Foto:
Špagety s pečeným česnekem a citronem
Foto: S vášní pro jídlo

Těstoviny jsou jednoduché na přípravu a dají se s nimi vymyslet vynikající kombinace chutí. Dnešní recept vyžaduje upečení celých palic česneku, upečený česnek totiž vytvoří slaďoučkou pastu, která obalí špagety. Citron navíc chuť odpíchne a chilli dodá příjemnou hořkost.

Suroviny
česnek 2 palice
kůra a šťáva z 1/2 citronu
olivový olej 4 lžíce
sůl
parmazán
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní palice česneku a pečte je doměkka 20–30 minut. Upečené palice nechte vychladnout a měkký česnek vyloupejte ze slupek.

2

Těstoviny uvařte al dente.

3

Na pánvi na oleji nechte prohřát česnek, který vařečkou rozmělněte na kaši, přidejte trochu soli, nadrobno nasekané chilli a citronovou kůru.

Přidejte do pánve špagety, vše společně promíchejte, aby česnek rovnoměrně obalil těstoviny a vše zakápněte citronovou šťávou. Hotové špagety stáhněte z plotny a vmíchejte do nich nasekanou bazalku a parmazán.

Špagety s pečeným česnekem a citronem  Foto:

Špagety s pečeným česnekem a citronem, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama