Špagety s květákem a sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Špagety s květákem a sýrem  Foto:
Špagety s květákem a sýrem
Foto: Od pondělí do pátku 2

Nevšední kombinace špaget a květáku vás zaručeně příjemně překvapí. Ve spojení s výrazným sýrem a voňavým tymiánem vytvoří přímo báječnou lahůdku.

Suroviny
menší květák 1 ks
špagety 400 g
šalotka 1 ks
česnek 2–3 stroužky
olivový olej 2 lžíce
máslo 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
tymián
sýr typu brie 400 g
Postup
1

Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Špagety uvařte al dente.

2

Šalotku a česnek nasekejte a orestujte na oleji s máslem. Přidejte květák a opékejte dozlatova. Dochuťte solí, pepřem a tymiánem, odstavte, a do ještě horké směsi přidejte kousky sýra. Když se rozpustí, vmíchejte uvařené špagety. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem.

3

Prima tip: Květák můžete dopředu spařit vroucí vodou nebo krátce povařit v hrnci s osolenou vodou. Bude měkčí.

Špagety s květákem a sýrem  Foto:

Špagety s květákem a sýrem, foto: Od pondělí do pátku 2

Od pondělí do pátku 2 Foto:

Od pondělí do pátku 2

Jana Vašáková

Autorkou knihy Od pondělí do pátku 2 je Jana Vašáková, šéfredaktorka kulinárního časopisu.

V pokračování úspěšného prvního dílu se autorka opět věnuje oblíbeným receptům z masa a ryb, tipům na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všech 65 receptů je připravených ze sezonních a na našem trhu běžně dostupných surovin.

Pokud hledáte inspiraci pro každodenní domácí vaření, zde najdete tipy na rychlé večeře, které zvládnete uvařit do 30 minut.

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta.

Videa

reklama

reklama