Špagety s hlívou a mozzarellou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Špagety s hlívou a mozzarellou Foto:
Špagety s hlívou a mozzarellou
Foto: All

Nezvyklá kombinace hlívy ústřičné, hrášku a mozzarelly, která si rozhodně získá milovníky této zdravé houby!

Suroviny
česnek, na plátky 5 stroužků
špagety 300 g
čerstvý hrášek vyloupaný 200 g
máslo 50 g
štáva z malého citronu
bochánek mozzarelly, nejlépe typ bufallo 1 ks
sůl, černý mletý pepř
chilli olej
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C. Na plech vyložte hlívu a zakápněte olivovým olejem.

2

Vložte do trouby na 15 minut, poté plech vyndejte, hlívu zasypejte plátky česneku a vraťte zpět.

3

Pečte dalších 15 minut, hlíva by měla být křupavá a česnek lehce zkaramelizovaný.

4

Mezitím si uvařte špagety podle návodu. Pár minut před slitím špaget k nim přidejte hrášek. Poté vše dohromady slijte a přendejte na pánev (nebo vše můžete dodělat v hrnci, pokud nechcete špinit nádobí, ale pozor, ať se vám těstoviny nepřipálí).

5

Postavte na velmi nízký plamen, přidejte máslo, citronovou šťávu a nechte rozpustit. Přisypejte hotovou hlívu s česnekem a dochuťte.

6

Mozzarellu dávejte až na jednotlivé porce na talíři a vše zakápněte chilli olejem.

Špagety s hlívou a mozzarellou 2 Foto: Špagety s hlívou a mozzarellou; foto: ciaoveggie.com

Videa

reklama

reklama