Špagety s cuketou, lilkem a ricottou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Špagety s cuketou, lilkem a ricottou Foto:
Špagety s cuketou, lilkem a ricottou
Foto: isifa.com

Italské špagety se v českých kuchyní zabydlely už před mnoha a mnoha lety. Skvělé na nich je, že existuje nepřeberné množství receptů, jak je připravit. Třeba právě s cuketou, lilkem a ricottou. Jednoduché, rychlé, dokonalé.

Suroviny
malé lilky 3 ks
olivový olej 3 lžíce
cuketa 400 g
česnek 2 stroužky
sýr Ricotta 200 g
sýr Pecorino Romano 150 g
špagety 400 g
sůl
Postup
1

Slunečnicový olej rozehřejte ve velké pánvi a natenko nakrájený lilek smažte, dokud nezhnědne. Vyndejte ho na papírovou kuchyňskou utěrku a poplácáváním důkladně osušte. Rozpalte znovu olej a restujte v něm cukety nakrájené na malé kousky, na mírném ohni a zakryté. Vyndejte je a dejte stranou.

2

Je-li potřeba, přidejte do pánve 15 ml olivového oleje a pár vteřin na něm opatrně opékejte chilli papričky a najemno nakrájený česnek. Potom přidejte rajčata a na mírném ohni přikryté vařte 10 minut. Vmíchejte uvařené cukety a opečené lilky a vařte dalších 5 minut. Přidejte bazalku a vařte další 3 minuty.

3

Vypněte sporák, rychle vmíchejte polovinu ricotty a nastrouhané pecorino, dokud se vše nespojí. Uveďte do varu vodu a uvařte špagety „al dente“.

4

Smíchejte těstoviny s omáčkou, je-li potřeba, přidejte trochu vody, ve které se vařily těstoviny, aby se trochu omáčka zředila. Dochuťte solí a pepřem, posypte zbytkem sýra a postříkejte extra panenským olivovým olejem.

Špagety s cuketou, lilkem a ricottou Foto:

Špagety s cuketou, lilkem a ricottou                                                                       Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama