Špagety s cherry rajčátky, fetou a rukolou

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Špagety s rajčátky a fetou Foto:
Špagety s rajčátky a fetou
Foto: isifa.com

Výrazná chuť fety a česneku se skloubí se sladkostí rajčátek a štiplavou chutí rukoly. Skvělá směs na špagety, gnocchi, ale i na tousty.

Suroviny
špagety 500 g
stroužky česneku, oloupané a rozkrojené napůl 15 ks
rukola velká hrst
sýr feta, nadrobený na kousky 250 g
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Nejprve dejte do velkého hrnce s osolenou vařící vodou vařit těstoviny. Hlídejte je, aby byly uvařené al dente – tedy na skus.

2

Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm, na mírném ohni, rozpůlené stroužky česneku dozlatova. Pozor, nesmí se připálit! Přidejte rajčátka a míchejte, dokud se z rajčat nezačne loupat slupka.

3

Sejměte pánev z ohně a vmíchejte rukolu a nadrobený sýr Feta. Dochuťte solí a pepřem a do směsi vmíchejte uvařené těstoviny.

Videa

reklama

reklama