Špagety puttanesca

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Špagety puttanesca  Foto:
Špagety puttanesca
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Ó ano, pověst nelže: tahle omáčka je stejně razantní jako některé příslušnice nejstaršího řemesla, po nichž je pojmenována. Stát vás ale nebude takřka nic a užívat si ji můžete bez nebezpečí.

Další výtečné recepty plné letní zeleniny i ovoce najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které vychází už 6.června!

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...
Suroviny
ančovičky 8 filátek
sušené drcené chilli papričky 2 lžičky
černé olivy nakrájené na plátky 1 hrst
kapary 2 lžíce
konzervovaná soudková rajčata 2 plechovky
oregano 3 snítky
hladkolistá petržel, nakrájená 1 hrst
sůl
špagety 500 g (1 balíček)
Postup
1

Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte na nízkém stupni olej. Přidejte ančovičky a chilli a smažte asi 2 minuty, až se ančovičky začnou rozpadat.

2

Vmíchejte česnek a zlehka osmažte. Přidejte polovinu oliv a kapary a smažte asi 15 vteřin. Přidejte podrcená rajčata z konzervy a snítky oregana. Promíchejte a uveďte do mírného varu.

3

Kastrol částečně přikryjte a omáčku vařte asi 35 minut, až hezky zhoustne. Často ji promíchávejte. Omáčku sejměte z plamene, vyndejte snítky oregana a omáčku podle chuti osolte.

4

Mezitím uvařte špagety, promíchejte je s omáčkou, posypte zbylými olivami a petrželkou.

Špagety puttanesca  Foto: Špagety puttanesca; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Článek

Parádní recepty na milované špagety Foto:

16 parádních receptů na oblíbené špagety

Ačkoliv je druhů těstovin nepřeberné množství, jeden druh z nich nepokrytě vyčnívá. Špagety neboli spaghetti, pokud chcete ctít italský původ, jsou zkrátka nepřekonatelné.

Videa

reklama

reklama