Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami Foto:
Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami
Foto: S vášní pro jídlo

Nabídka dýní se už docela začíná rozšiřovat, což je opravdu fajn. Kromě obligátní halloweenské a Hokkaido dýně už můžete experimentovat s muškátovou, máslovou nebo právě špagetovou dýní.

Na pohled špagetová dýně není nic moc, když ji ale upečete, s pomocí vidličky se rozpadne na jednotlivá vlákna, která připomínají špagety. Není moučnatá jako ostatní dýně, takže "špagety" celkem drží tvar a jsou zajímavě křupavé.

Suroviny
syrová špagetová dýně 700 g
olivový olej 4 lžíce
česnek 2 stroužky
tymián 1 snítka
žampiony na plátky 200 g
sůl
parmazán 60 g
Postup
1

Dýni rozpůlte, trochu pokapejte olivovým olejem a pečte ji na 200 °C řezem dolů asi 45 minut, dokud nezměkne. Dýni pak nechte vychladnout a vidličkou naškrábejte "špagety".

2

Na olivovém oleji nechte zpěnit nasekaný česnek, přidejte nasekaný tymián a plátky žampionů a vše spolu opékejte asi 10 minut dozlatova.

3

K žampionům pak přidejte nastrouhaný parmazán a hned vmíchejte "špagety", které nechte už jen prohřát, dosolte, opepřete a podávejte je na talíři zasypané ještě trochou parmazánu.

Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami Foto:

Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami                             Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama