Soté ze zeleného chřestu a cizrny

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Soté ze zeleného chřestu a cizrny  Foto:
Soté ze zeleného chřestu a cizrny
Foto: Knorr

Sezona chřestu se blíží, díky brzkému jaru by měl být český chřest k mání už začátkem dubna. Proto je načase začít s chřestovými recepty. Tentokrát pro vás máme tip na vegetariánské soté s cizrnou. Podávejte jako lehkou večeři jen s čerstvým pečivem.

Suroviny
zelený chřest 500 g
cizrna (i z konzervy) 200 g
červená cibule 2 ks
rajský protlak 1 lžíce
zeleninový vývar (připravený z 1/2 kalíšku Knorr Bohatý bujón Zeleninový) 250 ml
koktejlová rajčátka 250 g
čerstvý tymián, nasekaný 3 lžíce
máslo nebo Rama Culinesse 2 lžíce
olivový olej 2 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Cizrnu namočíme na 3 hodiny do studené vody (nebo ještě lépe přes noc). Poté vodu slijeme a v čerstvé vodě bez soli uvaříme doměkka. Pokud používáte cizrnu z konzervy, dobře ji propláchněte.

2

Chřest ve spodní části oloupeme, tvrdší konce odlomíme nebo odřízneme a ve slané vodě uvaříme do poloměkka (3–5 minut) a rychle zchladíme v ledové vodě. Chřest nakrájíme na 5cm kousky.

3

Cibuli nakrájíme nahrubo, zlehka orestujeme na olivovém oleji, přidáme chřest, krátce spolu opečeme, přidáme rajský protlak a po 1 minutě zalijeme vývarem, připraveným z 1/2 kalíšku Knorr Bohatý bujón Zeleninový.

4

Cizrnu, napůlená rajčata a tymián přidáme ke chřestu a dochutíme případně solí a pepřem. Zjemníme máslem nebo rostlinným tukem.

Soté ze zeleného chřestu a cizrny  Foto: Knorr

Soté ze zeleného chřestu a cizrny. Foto: Knorr

Komerční sdělení

Videa

reklama

reklama