Sorbet z pečených jablek se skořicí a zázvorem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Sorbet z pečených jablek se skořicí a zázvorem Foto:
Sorbet z pečených jablek se skořicí a zázvorem
Foto: Karolína domácí kuchařka

Pokud máte zmrzlinový strojek, udělejte sorbet v něm jako zmrzlinu, je to nejjednodušší a nejrychlejší. Můžete podávat také s opraženými nasekanými lískovými ořechy.

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
velká jablka 6 ks
med 4–6 lžic
mletá skořice 1 lžička
mletý hřebíček 1 špetka
šťáva z jemně strouhaného zázvoru nebo 1/4 lžičky mletého 1 lžička
Na ozdobu:
ostružiny
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte na dílky. Dílky jablek rozložte do zapékací mísy nebo pekáčku. Promíchejte s polovinou citronové šťávy, 2 lžícemi medu a kořením. Zakryjte alobalem a pečte doměkka asi 30 minut. Nechte vychladnout a jablka rozmixujte na jemné pyré. Výrazně ochuťte dalším medem a citronovou šťávou a vmíchejte jemně nastrouhaný zázvor nebo z něj vymačkanou šťávu ( používáte-li mletý sušený, přidejte ho již při pečení).

2

Dejte zmrazit do plastové krabičky s víkem do mrazničky a během mrazení, jakmile směs začne tuhnout, promíchejte a dejte opět ztuhnout. Opakujte alespoň třikrát, aby se porušily krystaly ledu a pak nechte zcela zmrznout. Před podáváním nechte chvíli povolit, směs naškrábejte lžící nebo promixujte a vraťte zpět na chvíli do mrazničky, je-li třeba. Ze sorbetu pak vytvarujte zmrzlinovou lžící kopečky a podávejte.

Videa

reklama

reklama