Sorbet z červených paprik

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Sorbet z červených paprik  Foto:
Sorbet z červených paprik
Foto: Vlado Kníž

Že musí být sorbet jen z ovoce? Šéf Zdeněk Pohlreich vám dokáže, že to není pravda a naučí vás připravovat sorbet z červených paprik.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
zralé červené papriky 4 ks
jádřince z rajčat
tabasco
petrželka
sůl
Postup
1

V kastrůlku si připravte cukrový sirup: smíchejte vodu a cukr 1:1 a přiveďte k varu.

2

Papriky pokapejte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte, dokud slupka nezčerná. Pak upečené papriky vložte do igelitového pytlíku, nechte spařit a sundejte slupky. Nasekejte je, pokapejte tabascem, osolte a rozmixujte.

3

Potom zalijte stejným množstvím cukrového sirupu. Směs vložte do stroje na zmrzlinu a nechte zmrazit.

4

Jádřince z rajčat osolte a opepřete a přidejte nasekanou petrželku. Pak vložte želatinu, kterou jste rozpustili ve vodě a zahřáli. Promíchejte, dejte do talíře, navrch přidejte lžíci zmrzliny a ozdobte lístky bazalky.

Sorbet z červených paprik  Foto:

Sorbet z červených paprik  Foto: Sorbet z červených paprik, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento sorbet přímo se Šéfem:


Videa

reklama

reklama