Sorbet Bloody Mary

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 litr
Sorbet Bloody Mary Foto:
Sorbet Bloody Mary
Foto: isifa.com

Ideální dobrota na každou letní garden party v sobě spojuje osvěžující sorbet a oblíbený koktejl. Lze podávat jako předkrm, mezi chody nebo jako dezert.

Suroviny
šalotka, oloupaná 1 ks
velká červená paprika, bez semínek 1 ks
oválná rajčata 500 g
vodka 5 lžic
citronová šťáva 5 lžic
Tabasco 1 lžička
worcesterová omáčka 1 lžička
sůl
čerstvě namletý černý pepř
stonky řapíkatého celeru a kousky limetky při servírování
Postup
1

Do malého kastrolu dejte cukr a 150 ml vody a na mírném ohni nechte pobublávat, dokud se cukr nerozpustí. Směs vařte asi 4 minuty, aby sirup zhoustl. Asi 10 minut ho nechte stydnout.

2

Do mixéru dejte nahrubo nasekanou šalotku, okurku, papriku a vše najemno rozmixujte. Přidejte rajčata a opět vše vyšlehejte. Propasírujte směs přes nepříliš jemný cedník do mísy nebo džbánu.

3

Přidejte sirup a všechny ingredience na ochucení. Vše smíchejte a znovu přepasírujte přes jemné síto. Sorbetovou směs vyšlehejte ve zmrzlinovém strojku, nebo ji nalijte do zamrazovací misky a zamražujte 6–8 hodin. Potom nechte asi 30 minut změknout, znovu dejte do mixéru a šlehejte do hladké směsi. Znovu nechte ve zmrzlinovém kontejneru alespoň 2 hodiny zamražovat.

4

Vyndejte sorbet z mrazáku a dejte jej asi na 10 minut před podáváním do lednice. Lžící jím naplňte vychlazené sklenice a podávejte s celerovými stonky a limetkami. Můžete přidat i sýrové chipsy, pokud chcete.

5

Prima tip: Pokud zmrzlou směs zapomenete ještě jednou vyšlehat, nic si z toho nedělejte a podávejte jako ovocnou dřeň.

Sorbet Bloody Mary Foto: isifa.com

Sorbet Bloody Mary, Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama