Snídaňové ravioly

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Snídaňové ravioly Foto:
Snídaňové ravioly
Foto: Kublanka.cz

Umíte si představit, že byste si k snídani dali těstoviny? Tyto snídaňové ravioly si rozhodně zamilujete, navíc skvěle oživí nabídku vašich ranních pokrmů.

Suroviny
Pasta:
hladká mouka "00" 150 g + na pomoučení
semolina 50 g
vejce 2 ks
Náplň:
čerstvý špenát 300 g
mascarpone nebo ricotta 200 g
nastrouhaný parmazán 15 g
nastrouhaný muškátový oříšek 1 špetka
bílek 1 ks
sůl
Omáčka:
čerstvé lístky šalvěje 10 ks
máslo 50 g
Postup
1

Hladkou mouku se semolinou prosejeme na vál a uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce. Nejdříve s pomocí vidličky, později rukama vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Pokud by bylo těsto příliš suché, přidáme malé množství vlažné vody. Těsto důkladně prohněteme, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout.

2

Mezitím, co nám odpočívá těsto, připravíme náplň. Čerstvý špenát krátce povaříme ve velkém množství osolené vody. Spařený špenát slijeme a ihned propláchneme studenou vodou. S pomocí rukou vymačkáme ze špenátu maximum vody a nasekáme najemno.

3

Nasekaný a vychladlý špenát promícháme v misce s mascarpone, špetkou muškátového oříšku a parmazánem. Podle chuti osolíme. Náplní naplníme cukrářský sáček.

4

Z odpočinutého těsta vyválíme s pomocí strojku na těstoviny tenký plát, ze kterého vykrojíme 8 koleček o průměru zhruba 11 cm. Pokud nemáme strojek na těstoviny, rozdělíme těsto na 8 stejných kousků, ze kterých postupně rozválíme plát a vykrojíme kolečko. Připravená kolečka zakryjeme potravinářskou fólií.

5

Na polovinu koleček nastříkáme cukrářským sáčkem náplň ve tvaru vysokého kruhu. Doprostřed kruhu dáme žloutek, okraje těsta potřeme bílkem a přes náplň dáme druhé těstovinové kolečko, které opatrně kolem dokola přimáčkneme.

6

Takto nám vzniknou 4 velké ravioly, které dáme vařit do velkého množství vroucí osolené vody na cca 5 minut. Žloutek by nám měl zůstat tekutý a pasta by měla být uvařená al dente.

7

V průběhu vaření raviol rozpustíme na pánvičce máslo, do kterého přidáme šalvějové lístky. Jakmile začne máslo pěnit, stáhneme ho z ohně. Uvařené ravioly ihned podáváme přelité horkým šalvějovým máslem a jemně posypané nastrouhaným parmazánem.

Snídaňové ravioly 2 Foto:

Snídaňové ravioly 3 Foto:

Snídaňové ravioly, foto: Kublanka

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz

Videa

reklama

reklama