Snídaňová nádivka se slaninou a sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Snídaňová nádivka se slaninou a sýrem Foto:
Snídaňová nádivka se slaninou a sýrem
Foto: All

Tuto snídaňovou nádivku si můžete připravit předem, abyste si ráno udělali už jen něco dobrého k pití. Chuťově je to něco mezi quichem, francouzským toustem a omeletou :)

Suroviny
slanina, na kostičky 300 g
vejce 6 ks
mléko 1 a 1/4 hrnku
sůl 1/4 lžičky
černý pepř
starší bageta, na 2cm kostičky 7 hrnků
nastrouhaný čedar 2 hrnky
čerstvá petrželka, najemno nakrájená
Postup
1

Na vysokém plameni rozehřejte velkou pánev s nepřilnavým povrchem (nebo použijte kapku oleje). Přidejte většinu slaniny (2 lžíce si nechejte na posypání) a orestujte dozlatova. Vyndejte z pánve a odložte na papírový ubrousek.

2

Prošlehejte vejce, mléko, sůl a černý pepř v míse. Kostičky z baget vložte do velkého pytlíku se zipem. Vlijte k nim vaječnou směs, přisypejte 1 a 1/2 hnrku čedaru a hotovou slaninu (nezapomeňte si schovat ty 2 lžíce).

3

Pytlík zavřete a "vmasírujte" vaječnou směs do kostek. Dejte do lednice na 30 minut minimálně (bageta musí směs dostatečně vstřebat).

4

Předehřejte troubu na 180 °C. Kulatou formu na koláč (s odnímatelným dnem)* vymažte lehce olejem. Přendejte nádivku do formy, zarovnejte a upěchujte.

5

Nádivku zasypejte zbylou syrovou slaninou, sýrem a formu zakryjte alobalem. Pečte cca 25 minut, poté sundejte alobal a pečte dalších 10 minut dozlatova.

6

Po upečení nechejte asi 5 minut odležet, než nádivku vyndáte. Nakrájejte a podávejte s čerstvou petrželkou.

* Pokud nemáte kulatou formu s odnímatelným dnem, můžete samozřejmě použít klasický pekáček.

Snídaňová nádivka se slaninou a sýrem 2 Foto: Snídaňová nádivka se slaninou a sýrem; foto: recipetineats.com

Videa

reklama

reklama