Snídaně plná energie – rýžová kaše s mučenkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Snídaně plná energie – rýžová kaše s mučenkou Foto:
Snídaně plná energie – rýžová kaše s mučenkou
Foto: KitchenStory.cz

Zdravá strava sebou nese úskalí, že se můžete dostat do koloběhu, kdy neustále opakujete jeden a ten samý recept. Ze začátku proto, že vám chutná, ale po čase si na něj tak zvyknete a zlenivíte, že se vám nechce hledat nic nového.

Mučenku můžete znát také pod jménem maracuja, dá se sehnat snad v každém velkém supermarketu. Zralý plod má tmavě fialovou barvu a bývá i lehce zvrásněný, tak se toho nebojte, je to jen znak vyzrálosti. Mučenka je bohatá na vitamíny A, B, C, ale i na vápník, železo a riboflavin, který zlepšuje funkce srdce a jiných orgánů.

Kaki posiluje imunitní systém a metabolismus, pomáhá při stresu, nervozitě a únavě, zmírňuje svalové potíže a má příznivý účinek i při srdečních problémech. Toto ovoce má navíc i blahodárné účinky na embryonální vývoj dítěte.

Rýžová kaše je až neskutečně rychlá a člověk si ji může doladit podle vlastní chuti. Nebo taky podle možností ledničky, známe to všichni, že? :)

Suroviny
rýžové vločky 1 hrnek
mléko (rýžové, mandlové nebo kravské) 2 hrnky
rýžový sirup nebo med 1–2 lžíce
skořice 1/2 lžičky
Na ozdobu:
kaki 1 ks
maracuja (mučenka) 1 ks
kokosové lupínky
Postup
1

Při přípravě vloček jako takových postupujte podle návodu výrobce. My jsme na hrneček vloček použili 2 hrnečky bezlaktózového mléka a vařili to na středním plameni přibližně tři minuty.

2

Rýžovou kaši dochuťte rýžovým sirupem nebo medem a skořicí, která jídlo krásně provoní.

3

Kokosové lupínky lehce opražte na sucho na pánvi. Stačí jim opravdu chvilička, tak opatrně, abyste si je nespálili.

4

Na ozdobu použijte kaki ovoce, vydlabanou dřeň z mučenky a máte hotovo.

Snídaně plná energie – rýžová kaše s mučenkou Foto: Snídaně plná energie – rýžová kaše s mučenkou, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Chcete nahlédnout pod pokličku, jak vzniká web a časopis Prima FRESH? Sledujte nás na Instagramu :)

Fresh Instagram Foto:

Videa

reklama

reklama