Sněhové pusinky s kávou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Sněhové pusinky s kávou Foto:
Sněhové pusinky s kávou
Foto: Výpečky.com

Sněhové pusinky jsou skvělé samostatně jako klasické cukroví, ale můžete z nich připravit i tento lehoučký dezert, který poslouží jako sladká tečka za dobrým obědem nebo na rodinnou oslavu.

Výhoda je, že pusinky si můžete předpéct několik dní předem a pak v rychlosti ušleháte šlehačku a nasypete instantní kávu. Je dobré, když se káva úplně nerozpustí a v puse lehce "křupe". Sladké pusinky, neoslazená šlehačka a chuť kávy se krásně doplňují. Dezert ale hned podávejte.

Suroviny
Na pusinky:
bílky 4 ks
Na kávovou šlehačku:
smetana ke šlehání 250 ml
instatní káva 1 lžíce
Postup
1

Pusinky: Bílky ušlehejte elektrickým šlehačem a postupně přidávejte po lžičkách krupicový cukr.

2

Nakonec postupně přisypávejte cukr moučku a vmíchávejte ho do tuhého sněhu.

3

Až bude hmota tuhá (tvoří špičky a i při otočení nádoby dnem vzhůru sníh nevypadne), přendejte ji do cukrářského sáčku. Na plech vyloženým pečicím papírem nastříkejte hladkou trubičkou malé pusinky.

4

Pusinky pečte 15 minut na 120 °C a potom snižte teplotu asi na polovinu a pomalu je sušte, aby pusinky nezhnědly.

5

Na kávovou šlehačku: Do ušlehané šlehačky přidejte lžíci instantní kávy a lehce kávu do šlehačky zamíchejte.

6

Pusinky trochu rozdrťte a nasypte do mističek, přidávejte kávovou šlehačku a navrch posaďte dvě pusinky.

Sněhové pusinky s kávou Foto:

Sněhové pusinky s kávou                                                                                       Foto: výpečky.com

Výpečky.com, Foto: Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama