Sněhové dortíky s lemon curd

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Sněhové dortíky s lemon curd  Foto:
Sněhové dortíky s lemon curd
Foto: Kitchen and the City

Nehledejte za tím nic složitého. Je to prostě jen našlehaný sníh naplněný citronovým krémem. Sladké s kyselým je nejlepší kombo!

Suroviny
bílek 2 ks
sůl 1 špetka
Lemon curd:
cukr krystal 1 hrnek
máslo 125 g
šťáva ze 2 citronů
kůra z 1 citronu
Postup
1

Ve vodní lázni vyšlehejte vše na pusinky do husté lesklé pěny. Předehřejte troubu na 140 °C. Na plechu s pečicím papírem tvořte trezírovacím sáčkem s kulatou špičkou malé dortíky, vložte do trouby, stáhněte teplotu na 105 °C a sušte v troubě přibližně hodinu a nebo je tam nechte přes noc dosušit s pootevřenými dvířky.

2

Na lemon curd rozpusťte cukr s citronovou šťávou ve vodní lázni, přidejte máslo, kůru z citronu a míchejte do úplného rozpuštění. Přidejte vidličkou rozšlehaná vejce a za stálého míchání alespoň 15 minut povařte. Hotový krém přeceďte přes síto a dejte vychladit.

3

Připravené sněhové dortíky naplňte vychladlým lemon curdem a poprašte moučkovým cukrem.

Sněhové dortíky s lemon curd  Foto: Sněhové dortíky s lemon curd, foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto: Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama