Smetanový krém z lososa s koprem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Smetanový krém z lososa s koprem Foto:
Smetanový krém z lososa s koprem
Foto: prima

Ne každý se může utlouct po polévce s jikrami a mlíčím. Ale ke Štědrému večeru se rybí polévka hodí, tak proč nezkusit lahodnou krémovou polévku z lososa?

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ve speciálu:

Suroviny
máslo 2 lžíce
malá cibule 1 ks
mrkev 1 ks
brambory 5 ks
rybí nebo zeleninový vývar 1 litr
filet lososa bez kůže a kostí 300 g
čerstvý kopr 1 malý svazek
Postup
1

Cibuli zpěňte na másle. Když je průsvitná, přidejte i nakrájenou mrkev a brambory a pár minut opékejte za občasného míchání. Pak do hrnce přidejte vodu či vývar, osolte a opepřete, a vařte deset minut.

2

Pak přidejte pokrájenou rybu a vařte dalších cca sedm minut. Pár kousků lososa a brambor si dejte stranou (budete jimi zdobit talíř) a polévku rozmixujte dohladka. Pak dochuťte nasekaným koprem (nechte si ještě nějaký na ozdobu) a vmíchejte smetanu.

3

Do každého talíře nalijte polévku, do středu dejte pár kostiček lososa a brambor, a ozdobte čerstvým koprem.

Videa

reklama

reklama