Smažený chřest se zázvorovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Smažený chřest Foto:
Smažený chřest
Foto: isifa.com

Chuťovka v asijském stylu se bude skvěle vyjímat na večírkové tabuli. Nezvykle upravený chřest oživí dresink s výraznou chutí.

Suroviny
Chřest
zelený chřest 1 kg
vejce 2 ks
mléko 100 ml
sójová omáčka 1–2 lžíce
olej na smažení
Omáčka
čerstvý zázvor 30 g
pomerančová šťáva
sherry 2 lžíce
sójová omáčka 4–6 lžic
cukr špetka
Postup
1

Stonky chřestu omyjte, velkoryse odřízněte dřevnaté konce a pokud je potřeba, spodní část chřestu oloupejte. V misce promíchejte metličkou vejce, mléko a mouku, přidejte sójovou omáčku na dochucení těstíčka.

2

V hluboké pánvi rozpalte dostatek oleje – měla by ho být vrstva alespoň 2 cm. Chřest protáhněte těstíčkem a postupně zprudka osmažte stonky dokřupava. Nechte odsát tuk na papírových utěrkách.

3

Na dresink si oloupejte kořen zázvoru a najemno ho nastrouhejte. Smíchejte pomerančovou šťávu, sherry, sójovou omáčkou, cukr a nakonec přidejte zázvor. Osmažený chřest podávejte s omáčkou k namáčení.

Videa

reklama

reklama