Smažené houby – Funghi fritti

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Smažené houby - Funghi fritti Foto:
Smažené houby - Funghi fritti
Foto: Emanuele Ridi

Houbová sezona se pomalu blíží. Kdypak oprášíte košíky a vyrazíte na lesní plody? Až v mechu odříznete prvního hříbka, můžete začít myslet na křupavý salát s vůní hub.

Připravte si smažené houby podle video receptu s Emanuelem:

Suroviny
na smažené houby:
čerstvé houby (nejlépe hřiby nebo směs hub) 400 g
kukuřičná mouka 100–200 g
vejce 2 ks
sůl
na salát:
salát (doporučujeme směs až pěti druhů salátu s dubáčkem, rukolou a červenou čekankou) 500 g
rajčata 150 g
na zálivku:
citron 1 ks
kvalitní med
vlašské ořechy
Postup
1

Tenčí plátky hub obalte v kukuřičné mouce a z obou stran osmažte. Provoní celou kuchyň a budou propečené dozlatova.

2

Panenský olivový olej nalijte do mísy, přidejte k němu citronovou šťávu a lžičku medu. Vlašské ořechy nasekejte na tenčí nudličky. Zálivku šlehejte metličkou do chvíle, až „zežloutne“. Podle chuti ji osolte.

3

Promíchejte ji se salátem (nejlépe jen tak mezi prsty). Salát ozdobte rajčátky a smaženými houbami a ihned neste na stůl.

S Italem v kuchyni

S Italem v kuchyni

S Italem... v kuchařce! Jedinečné setkání s oblíbeným kuchařem Emanuelem Ridi, které vám přinese jen to dobré na každý den.

Čeká vás přes 70 vybraných italských receptů, doplněných o šťavnaté fotografie jídel a četné snímky z natáčení pro pohodu u vašeho rodinného krbu i plotny.

Videa

reklama

reklama