Smažená vinná klobása

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Smažená vinná klobása Foto:
Smažená vinná klobása
Foto: Gurmet

V mnohých krajích, třeba na Mladoboleslavsku, je smažená vinná klobása tradiční vánoční jídlo, které nahrazuje kapra. Podává se s bramborami nebo bramborovým salátem. Ale tuhle dobrotu si můžete dopřát nejen na Vánoce...

Suroviny
vinná klobása 1 kg
trochu hladké mouky
vejce 2–3 ks
strouhanka na obalení
tuk na smažení
Postup
1

Klobásy rozkrojené na delší kousky obalte v mouce, ve vejcích rozšlehaných s trochou soli a ve strouhance.

2

Klobásy můžete osmažit tak jak jsou, ale mnohem lépe vypadají, když je před obalením stočíte do spirály, spíchnete špejlí. Pak je na středním plameni osmažte v rozehřátém tuku krásně dozlatova a dokřupava.

Gurmet - prosinec 2013Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Prosincové číslo Gurmetu je plné praktických rad a tipů na přípravu nejkrásnějších svátků roku – Vánoc. Najdete tu jak staročeské pokrmy, na kterých si pochutnávali naši předkové, tak tradiční a oblíbené štědrovečerní menu sestávající ze smaženého kapra a bramborového salátu.

Naučíme vás i další čtyři způsoby, na které můžete kapra připravit. Tipy na sváteční jídla – luxusní svíčkovou a pečené kuře s glazovanými šalotkami a šafránovým ovocem – nám dali také lektoři kurzů vaření s Gurmetem Michal Nikodem a Dalibor Navrátil. Vyhledali jsme pro vás recepty na téměř dvacet druhů vánočního cukroví, a také vám poradíme, jak nejlépe využít ořechy, které jsou právě na vrcholu sezony. Najdete tu také anglický vánoční dort, glazovanou šunku či francouzské vánoční poleno a jiné zahraniční sváteční speciality i recepty na jídla, která vaše trávení o svátcích opravdu nezatíží.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama