Smažená vepřová rýže

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Smažená vepřová rýže Foto:
Smažená vepřová rýže
Foto: isifa.com

Smažená rýže na asijský způsob je rychle připravená a můžete ji připravovat na spustu způsobů. Třeba s vepřovým masem a spoustou zeleniny.

Suroviny
vejce 2 ks
česnek, rozdrcený 2 stroužky
nastrouhaný čerstvý zázvor 20 g
mleté vepřové maso nebo najemno nakrájená kýta
jarní cibulka 4 ks
rýže, uvařená 500 g
mrkev, nakrájená na julienne 2 ks
mražený hrášek 125 g
bílé víno nebo rýžový ocet 20 ml
čerstvé koriandrové lístky při servírování
Postup
1

Polovinu oleje rozpalte ve woku a přidejte lehce našlehaná vejce. Za stálého míchání vařte při vysoké teplotě tak, abyste vaječnou sraženinu rozbíjeli na malé kousky. Potom vejce vyndejte z woku a dejte stranou.

2

Rozpalte zbývající olej ve woku a přidejte česnek a zázvor. Smažte asi 1 minutu, potom přidejte vepřové a smažte, dokud nebude hotové.

3

Přidejte zbývající ingredience a na vysoké teplotě vše prohřejte, dokud nebude hrášek uvařený. Vmíchejte připravená vejce. Ochutnejte a pokud bude potřeba, přidejte sójovou omáčku. Hned podávejte posypané koriandrovými lístky.

Smažená vepřová rýže Foto: isifa.com

Smažená vepřová rýže, Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama