Smažená rýže s vejci a slaninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Smažená rýže s vejci a slaninou Foto:
Smažená rýže s vejci a slaninou
Foto: isifa.com

Normálně se v tradiční čínské kuchyni používá smažené vepřové maso, ale slanina není vůbec špatná alternativa. Skvělý recept na rychlou večeři, pokud vám zbyde uvařená rýže.

Suroviny
rostlinný olej 2 lžíce
prorostlá uzená slanina, najemno nasekaná 4 plátky
vařená rýže 350 g
jarní cibulky, nakrájené na kroužky 4 ks
cukrový hrášek (lusky), nasekaný 100 g
sezamový olej 1 lžíce
velká vejce, našlehaná 2 ks
Postup
1

Rozehřejte olej ve velkém woku. Přidejte slaninu a smažte, dokud nezačne být křupavá. Přidejte rýži a důkladně ji prohřejte skrz naskrz, potom přidejte nasekané lusky a cibulku. Restujte 1–2 minuty a vmíchejte sezamový olej.

2

Stěrkou shrňte rýži do kraje pánve, doprostřed nalijte našlehaná vejce a jemně je vmíchávejte do rýže tak, aby se v rýžové směsi udělaly vaječné sraženiny. Ihned podávejte.

Videa

reklama

reklama