Smažená rýže s uzeným masem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Smažená rýže s uzeným masem Foto:
Smažená rýže s uzeným masem
Foto: isifa.com

Jídla, která si připravíte v jedné pánvi, jsou nejlepší. Stačí si uvařit předem rýži a pak už jen vše smíchat ve woku.

Suroviny
olej 15 ml
uzené vepřové maso, nakrájené 4 plátky
pórek 2 ks
česnek 1 stroužek
zázvor, nasekaný 2 cm
žampióny 250 g
rýže 2 hrnky
velká vejce 4 ks
rybí omáčka 5 ml
Postup
1

Ve woku nebo pánvi rozpalte olej a opékejte maso, až bude zlatohnědé. Přidejte nasekaný pórek, česnek na plátky, zázvor, nasekanou chilli papričku a houby a smažte další 2–3 minuty, dokud houby nezačnou hnědnout. Promíchávejte.

2

Vmíchávejte do směsi uvařenou rýži, aby se prohřála a spojila s ostatními ingrediencemi. Shrábněte rýžovou směs ke straně woku a na prázdné místo rozbijte vejce jedno po druhém. Míchejte vejce, až budou hotová, a vmíchejte je do rýžové směsi. Pokropte sójovou a rybí omáčkou a hned podávejte.

Smažená rýže s uzeným masem Foto: isifa.com

Smažená rýže s uzeným masem. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama