Smažená rýže Nasi Goreng

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Smažená rýže Nasi Goreng Foto:
Smažená rýže Nasi Goreng
Foto: All

V dalším díle pořadu Teď vaří šéf se Zdeněk Pohlreich zaměřil na rýži. A jako první recept připravil smaženou rýži Nasi Goreng.

Všechny recepty z 15. dílu s tématem RÝŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

 

Suroviny
rýže Basmati 2 varné sáčky
vejce 3 ks
pórek
jarní cibulka
červená paprika 1 ks
Postup
1

Rýži propláchněte a vařte 13–15 minut v osolené vodě. Uvařenou rýži dejte do misky a nechte částečně zchladnout.

2

Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. V hrnečku prošlehejte tři vejce a osmažte je. Míchejte, dokud nejsou vajíčka vysušená a roztrhaná nadrobno. Vyndejte je stranou a na čerstvém oleji orestujte najemno nakrájený česnek a bílou část pórku. Postupně přidávejte krevety, šunku, dvě chilli papričky, jarní cibulku, nakrájenou červenou papriku a osolte.

3

Když jsou krevety hotové, přisypte do pánve zchladlou rýži a posléze usmažená vajíčka. Celou směs krátce orestujte. Rýži je potřeba rychle míchat, aby se nepřipálila. Pro výživnější hodnotu jídla na závěr ještě přidejte nakrájené kousky uvařeného kuřete. Promíchejte a můžete podávat.

Smažená rýže Nasi Goreng Foto:

Smažená rýže Nasi Goreng Foto:

Smažená rýže Nasi Goreng Foto:

Smažená rýže Nasi Goreng

Právě teď je na stáncích k dostání nové číslo časopisu Prima FRESH, ve kterém najdete kromě spousty receptů také rozhovor se šéfem Zdeňkem Pohlreichem:

Článek

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jaro se nezadržitelně blíží a všichni milovníci jídla nedočkavě vyhlížejí úrodu čerstvých dobrot. Nejinak je tomu u nás v redakci, proto jsme pro vás připravili nové číslo...
Videa

reklama

reklama