Slovenská omeleta s bramborem a slaninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Slovenská omeleta s bramborem a slaninou  Foto:
Slovenská omeleta s bramborem a slaninou
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

V provedení slovenských horalů se z omelety stává vydatné hlavní jídlo – na chladné jarní dny přesně to pravé.

Suroviny
máslo 1 lžíce
větší brambory, oloupané a nakrájené na plátky 2 ks
anglická slanina nebo špek nakrájený na plátky 100 g
šalotky nakrájené na kolečka 2 ks
vejce 4 ks
česnek nakrájený nadrobno 1 stroužek
sůl, pepř a čerstvá majoránka
nakládaná zelenina a/nebo feferonky k podávání
Postup
1

Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej s máslem, přidejte plátky brambor a za občasného prohození je opékejte, dokud nemají zlatavou barvu. Postupně přidávejte slaninu a šalotku, ochuťte solí a pepřem a pokračujte v opékání ještě asi 10 minut.

2

Mezitím rozšlehejte v míse vejce s nasekaným česnekem, lístky čerstvé majoránky, solí a pepřem. Kdo má rád pikantní chuť, může v této fázi přidat ještě nadrobno nasekanou chilli papričku.

3

Směs nalijte na opečené brambory se slaninou a šalotkou a pánev dejte na dalších 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Omeletu překlopte na talíř a podávejte s domácí nakládanou zeleninou, například s beraními rohy, okurkami nebo dalšími chuťovkami.

Slovenská omeleta s bramborem a slaninou  Foto: Slovenská omeleta s bramborem a slaninou; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama