Slávky zapékané s nádivkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Slávky zapékané s nádivkou  Foto:
Slávky zapékané s nádivkou
Foto: Johana Pošová

Jemná chuť slávek a jednoduchost jejich přípravy bývá pro suchozemského našince objevem. Vydejte se na chuťový průzkum!

Suroviny
živé slávky se zavřenými lasturami 500 g
suché bílé víno 100 ml
česnek, rozdrcený 3 stroužky
Nádivka:
strouhanka 1 hrnek
hladkolistá petržel, nakrájená 1 hrst
česnek, rozdrcený 3 stroužky
bílek 1 ks
čerstvá šalvěj nakrájená nadrobno 1 snítka
sůl a čerstvě mletý pepř
špetka chilli
Postup
1

Očištěné slávky v hrnci podlijte vínem a přidejte česnek. Uveďte do varu a na mírném plameni pod pokličkou povařte 5–8 minut, až se mušle otevřou. Ty, které se neotevřely, vyhoďte. Troubu předehřejte na 200 stupňů.

2

Promíchejte strouhanku, petržel, česnek, olej, bílek a šalvěj, směs osolte, opepřete a přidejte trochu chilli. Z každé mušle odstraňte volnou prázdnou lasturu a vzniklou nádivku naneste na lasturu s mušlí, rozložte je na plech, vložte do trouby a pečte 8 až 10 minut, až nádivka zpevní.

Slávky zapékané s nádivkou  Foto: Slávky zapékané s nádivkou, foto: Johana Pošová

Videa

reklama

reklama