Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi  Foto:
Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi
Foto: All

Že mořské plody, tentokrát slávky, není problém připravit na mnoho a mnoho způsobů, vám dokáže Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu Teď vaří šéf.

Všechny recepty z 16. dílu s tématem MOŘSKÉ PLODY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy". 

Suroviny
slávky
gnocchi
menší červené řepy 4 ks
bílé víno 1 dl
zeleninový vývar
pažitka
hrubozrrná sůl
kuličky barevného pepře
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Každou řepu zabalte zvlášť do alobalu spolu s hrubozrnnou solí, kuličkami pepře a kapkou oleje. Nechte péct aspoň 40 minut.

2

Slávky uvařte v zeleninovém vývaru spolu s 1 dl bílého vína. Když jsou hotové, vyndejte je na talíř a omáčku přeceďte do malého kastrůlku.

3

Mušle vyloupejte a nechte je vysušit na papírovém ubrousku. Omáčku zakápněte smetanou a dosolte. Kastrůlek sundejte z plotny, přidejte kousek másla a nechte ho rozpustit. Připravte si sadu tří pánviček. Na jedné rozehřejte olivový olej a orestujte upečenou řepu nakrájenou na měsíčky.

4

Ve druhé pánvi promíchejte uvařené gnocchi s kouskem másla a ve třetí orestujte vyloupané slávky s kapkou olivového oleje.

5

Na talíř nandejte gnocchi a řepu, polijte pár lžícemi omáčky, přidejte slávky a ozdobte nasekanou pažitkou.

Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi  Foto:

Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi  Foto:

Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi

Videa

reklama

reklama