Slaný koláč s cibulí

Doba přípravy:
Počet porcí: 16
Slaný koláč s cibulí Foto:
Slaný koláč s cibulí
Foto: Gurmet

Quiche neboli slané koláče jsou ve Francii odvozeny od quiche lotrinského, naplněného smetanou a sýrem. Cibulový je pak tak trochu inspirován i alsaským cibulovým koláčem. Výsledkem je rychlý, jednoduchý pokrm, který můžete v létě podávat i studený.

Suroviny
Na 2 koláče:
rostlinný olej 3 lžíce
cibule 1,2 kg
filátka ančoviček 12 ks
malé černé francouzské olivy
moučkový cukr 1 špetka
sůl
čerstvě namletý pepř
bylinky na ozdobu
Postup
1

Těsto rozválejte a vyložte jím formu, případně ho dejte na plech a vytvořte zvýšené okraje. Odložte i s formou do chladu a připravte si náplň.

2

Na náplň oloupejte cibule a podélně je rozkrájejte na osminky. V kastrolu rozehřejte olej, vsypte do něj cibuli, krátce ji osmažte, osolte, opepřete a dochuťte špetkou cukru. Pod pokličkou pak poduste asi 15 minut doměkka.

3

Cibuli rozložte na koláč, poklaďte ji opláchnutými filátky ančoviček a posypte vypeckovanými olivami. V troubě předehřáté na 200 °C pečte 15–20 minut dozlatova.

Gurmet - letní dvojčísloČasopis Gurmet – nejlepší škola vaření!

V letním dvojčísle Gurmetu najdete na téměř 150 stranách lehká letní jídla na každý den v týdnu, tradiční předpisy z krásných Orlických hor či nejlepší ovocné knedlíky včetně postupu krok za krokem.

S dětmi si připravíte osvěžující nanuky, můžete si zavařit letní úrodu nebo strávit příjemné chvíle u grilu s nevšedními recepty. Najdete tu jednoduché vaření na chatě a krásné recepty na využití lesních plodů či nových brambor. Na dovolenou zvou španělské speciality nebo saláty zvučných jmen, zatímco zdravá jídla z různých druhů mouky a takzvaných superpotravin vás okouzlí i svou chutí.

Videa

reklama

reklama