Slaná ovesná kaše s medvědím česnekem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Slaná ovesná kaše s medvědím česnekem  Foto:
Slaná ovesná kaše s medvědím česnekem
Foto: S vášní pro jídlo

Pospěšte si, ještě stihnete zajít do lesa natrhat si medvědí česnek a zakonzervovat si ho můžete třeba v pastě, na kterou tu najdete recept. Tu pak můžete využít ve slané ovesné kaši, která nedá moc práce a je vynikajícím jídlem k obědu nebo k večeři.

Suroviny
Pasta z medvědího česneku:
listy medvědího česneku
sůl
Kaše:
menší cibule 1 ks
voda 1,5–2 hrnky
sůl
hrst strouhaného parmazánu
pasta z medvědího česneku 2 lžíce
Postup
1

Nejprve si připravte česnekovou pastu. Medvědí česnek propláchněte pod vodou a nechte okapat. Listy poté nasekejte nadrobno a po částech mixujte v hluboké nádobě ponorným mixérem s olejem, šťávou z citronu a trochou soli tak, aby vznikla polotekutá pasta.

2

Pastu přelijte do skleniček a uzavřete. V lednici vydrží několik týdnů, na delší dobu ji skladujte v mrazáku.

3

Na másle jsem nechte zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. K ní přisypte ovesné vločky a zalijte je vodou. Přidejte špetku soli a nechte za občasného míchání uvařit na kaši (trvá to asi 10 minut), případně podle konzistence přidejte trochu vody navíc, aby se vločky nepřipalovaly.

4

Do hotové kaše po stáhnutí z plotny vmíchejte nastrouhaný parmazán a na závěr i pastu z medvědího česneku.

Slaná ovesná kaše s medvědím česnekem  Foto: Slaná ovesná kaše s medvědím česnekem, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto:

S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

 

 

 

 

Videa

reklama

reklama