Sladkokyselá vepřová žebírka

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Sladkokyselá vepřová žebírka Foto:
Sladkokyselá vepřová žebírka
Foto: Kuchařka Oleje

Ideální pečínka pro větší společnost – plný pekáč masitých žebírek... Vyzkoušejte třeba tento skvělý recept, kdy se maso peče s výbornou sladkokyselou omáčkou.

Článek

Rumboží žebírka  Foto:

14 receptů na šťavnatá žebírka aneb Nejlepší obíračka!

Upečeným žebírkům obaleným šťavnatým masem se dá jen těžko odolat. Vzbuzuje v nás pocity lovců, a většina z nás si čas od času ráda dopřeje ten pocit vzít do ruky kost a...
Suroviny
vepřová žebra 2 kg
mořská sůl
arašídový olej 2 lžíce
Omáčka:
arašídový olej 2 lžíce
velká, najemno nakrájená cibule 1 ks
česnek, nasekaný 1 velký stroužek
jablečný nebo vinný ocet 1 lžíce
rajčatové pyré 1 lžíce
sójová omáčka tamari 1 lžíce
hnědý cukr 4 lžičky
med 1 lžíce
čerstvý kuřecí vývar 300 ml
čerstvě vymačkaná šťáva z 1 citronu
čerstvě namletý pepř
lepkavá rýže nebo chléb jako příloha
Postup
1

Troubu předehřejte na 190 °C. Vepřové posypte solí, abyste ho dochutili, a položte do pekáče. Přelijte olejem a nechte 25 minut péct.

2

Vyndejte z trouby a ostrým nožem od sebe oddělte jednotlivá žebra.

3

Na přípravu omáčky v malém hrnci rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje, vhoďte cibuli a smažte, dokud se nezabarví. Přidejte česnek a dále pomalu smažte. Přimíchejte zbytek ingrediencí a dochuťte pepřem. Vše dobře smíchejte.

4

Maso vraťte do pekáče, přelijte ho omáčkou, zakryjte alobalem a pečte ještě 1 až 1 ½ hodiny. Podávejte s rýží nebo s vaší oblíbenou přílohou.

Oleje – Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády

Ursula Ferrigno

Kuchařka Oleje Foto:

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dresinků či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Recept na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa. Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje.

Existují desítky druhů olejů od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.

Videa

reklama

reklama