Věnečky se žloutkovým krémem  Foto:
Věnečky jak z cukrárny si podle receptu zvládnete udělat i doma. Příprava je sice trošku časově náročná, ale za ten výsledek to stojí. Zvlášť pokud hotové věnečky doplníte lahodným žloutkovým krémem...
Odpalované věnečky se žloutkovým krémem  Foto:
Jsou známé také jako větrníky (v němčině mají stejný název, Windbeutel) a díky jemnému, hebkému odpalovanému těstu procházejí v různých podobách ušlechtilým uměním cukrářským všech světových kuchyní.
Pečeme bez lepku: Velikonoční mazanec  Foto:
Pokud vám na velikonočním stole dosud chyběl, letos si ho už nemusíte odpírat. Kynuté těsto vyžaduje speciální zacházení – dopřejte mu čas a pozornost. Průvan a prudké pohyby ho srazí, po celou dobu...
Mrkvový beránek  Foto:
Vyzkoušejte letos upéct velikonočního beránka trochu zdravěji. Šťavnaté těsto ze špaldové mouky se sladkou mrkví a spoustou sušeného ovoce a mandlemi vás příjemně překvapí a navíc budete mlsat bez...
Kynutý věnec s mákem a povidly  Foto:
Zapletený věnec s náplní je překvapivě jednoduchý, a přitom velmi efektní moučník. Zkuste ho letos připravit na Velikonoce – bude důstojně sekundovat tradičnímu mazanci.
Pařížské banánky Foto:
Křehké těsto s oříšky, hebký krém, kabátek z čokolády… tenhle delikátní kousek umí potěšit, a to už po desítky let!
Jako od babičky: strouhaný tvarohový koláč Foto:
Patříte mezi milovníky osvědčené klasiky? Tak to vás určitě potěší strouhaný koláč s tvarohem – jako od babičky.
Štafetková roláda Foto:
Tomu říkáme ideální víkendový dezert, klidně i ke kávě! Doma se budou všichni olizovat. ;)
Voňavý perník s citronovou polevou Foto:
Kombinace hřejivého zázvoru a kyselého citronu se může někomu zdát neobvyklá, ale stojí za vyzkoušení. Poleva konzistence sirupu se do perníku vsákne a dodá mu tak vláčnost a chuť.
Pražský koláč Foto:
Znáte pražské koláče? Do těsta se přidává majonéza, ale to vás rozhodně nemusí odrazovat – díky ní jsou totiž bochánky krásně vláčné. Podávají se plněné pudinkovým krémem a sypané drobenkou. Tak s...
Videa

reklama

reklama