Medové perníčky z celozrnné špaldové mouky  Foto:
Perníčky jsou cukroví, které potřebuje čas, aby krásně zkřehlo a proto je to obvykle první druh, kterým se domácí cukrářky rozehřívají :) Zkuste to tentokrát trochu zdravěji a upečte perníčky z...
Tvarohové šátečky s jablky Foto:
Lehce křupavé šátečky s vůní podzimních jablek jsou to pravé ke kávě i čaji. Díky tvarohu budou ale zároveň i vláčné a zkrátka naprosto bezkonkurenční. :)
Kaštanový cheesecake Foto:
Podzim, chladno, sychravo ... Není lepší čas na kaštanový cheesecake! Nezapomeňte použít ty nejkvalitnější ingredience, jako je přírodní vanilkové aroma nebo lusk, crème fraîche a pravé máslové...
Jednoduchý makovec  Foto:
Jen v zemi, kde mák milují a kde se pěstuje ve špičkové kvalitě, mohl vzniknout podobný dezert: máku je v něm stejně jako mouky. V této podobě se peče například v kuchyni slavného hotelu Alcron.
Koláč s řepou Foto:
Řadíte se do skupiny lidí, kteří nemohou řepu ani „cítit“? Nebo si ji naopak dopřáváte pravidelně a s chutí? V kombinaci s čokoládou by tento koláč mohl být lákavým dezertem i pro odpůrce řepy.
Martinské rohlíčky z tvarohového těsta  Foto:
Zpříjemněte si začátek zimy tradičními sladkostmi jejího patrona. Martinské rohlíčky, rohlíky či podkovy podle jejich tvaru se pečou na jeho počest a dříve se jimi obdarovávali pocestní, učitelé,...
Ovocný chlebíček Foto:
Přinášíme vám tip na skvělý ovocný chlebíček, který se bezvadně hodí pro blížící se vánoční oslavy. Využijete tak sušené ovoce i třeba mandle!
Dort Panforte di Siena  Foto:
Italská specialita, jejíž kořeny sahají staletí zpět. Ovoce a ořechy můžete měnit podle libosti. Hlídejte dobu pečení, pokud dort necháte v troubě příliš dlouho, může být vysušený.
Bezlepkové dýňové muffiny  Foto:
Dýně má neutrální, až nasládlou chuť, a proto se skvěle hodí na pečení sladkých moučníků, kterým dodá barvu i šťavnatost. Zkuste si z ní připravit tyto jednoduché muffiny, v kterých je místo mouky...
Vláčné jablečné vdolky Foto:
Vůně a především chuť čerstvých vdolků je zkrátka nenahraditelná. Tentokrát můžete vyzkoušet přimíchat do těsta strouhaná jablka, výsledné vdolky budou krásně vláčné! :)
Videa

reklama

reklama