Sladká rajčatová marmeláda

Doba přípravy:
Počet porcí: 4 sklenice po 450 g
Sladká rajčatová marmeláda  Foto:
Sladká rajčatová marmeláda
Foto: Johana Pošová

Paní Gábina Jiřenová ze Zbiroh je autorkou neuvěřitelné rajčatové zavařeniny, kterou si při každé příští úrodě rajčat budete chtít zopakovat.

Stále populárnější maloskalský jarmark je i každoročním (vždy 1. sobotu v září) dějištěm soutěže o nejlepší marmeládu. Ze 40 zúčastněných jsme pro vás vybrali právě tuto vítěznou!

 

Suroviny
zralá rajčata 1,2 kg
jablka 800 g
vanilkový cukr 1 sáček
kůra a šťáva z jednoho citronu
rum 6 lžic
mletá skořice 1/2 lžičky
Postup
1

Rajčata a jablka dejte do kastrolu a na mírném plameni duste, až se rozpadnou. Vzniklou směs propasírujte, vmíchejte k ní oba cukry a skořici. Opět na mírném plameni vařte do zhoustnutí.

2

Nakonec přidejte citronovou kůru a šťávu a rum. Ještě horkou marmeládou naplňte sterilizované sklenice, uzavřete je a obraťte dnem vzhůru, aby se víčka přichytila.

Sladká rajčatová marmeláda  Foto: Sladká rajčatová marmeláda; foto: Johana Pošová

Videa

reklama

reklama