Sladká mrkvička

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Sladká mrkvička Foto:
Sladká mrkvička
Foto: isifa.cz

Ideální příloha k pečenému masu. Nasládlá chuť mrkve se zkaramelizovaným cukrem vykouzlí delikátní pochoutku, která osvěží slavnostní menu.

Suroviny
menší mladé karotky 700 g
třtinový cukr 3 lžíce
máslo 100 g
sůl
Postup
1

Vložte očištěné karotky do hrnce s vroucí vodou a vařte 5 minut. Mezitím na pánvi nechte rozpustit máslo s hnědým cukrem. Za stálého míchání vařte 5–10 minut, dokud se směs nezmění v hustou karamelovou omáčku.

2

Poté do ní přidejte okapané uvařené karotky a míchejte, dokud nebudou všechny mrkve obalené v omáčce. Pomalu ještě 10 minut prohřívejte a dochuťte solí.

Videa

reklama

reklama